Ingrediens listen

 
 

i en jungel av ingredienser er det lett å gå seg vill, vi har også full forståelse at det er et fåtall av oss som faktisk kan lese disse ingrediens listene.vi har derfor prøvd å gjøre det så oversiktlig som mulig for deg.

Her har du noen tips for hvordan man decoder en ingrediens liste:

først av alt; en ingrediens liste består av det vi kaller INCI navn som er et internasjonalt språk (bruker ofte latinske navn) som ofte kan virke veldig forvirrende. Vi har derfor satt opp det engelske navner i parates for å gjøre det litt letter.

  1. alle ingrediensene er rangert i fallende rekkefølge. det vil si at den første ingrediensen er den som har høyest prosent i produktet. Dette er lett å lese, helt til man kommer til ingredienser som er mindre en 1%. Da kan man rangere disse i hvilken som helst rekkefølge. Det er derfor viktig å prøve å finne hvor denne 1% startet.

  2. de første 3 ingrediensene utgjør ofte mellom 60-80% av hele produktet. så du vil aldri ha aqua som ingrediens nummer 1. Da kan du ende med å betalte mye for ett produkt som inneholder 70% vann.

  3. glycerine er som regel mellom 5-7% i naturlige produkter. Er det mer en dette vil det føles klissete på huden

  4. eteriske oljer/absolutt oljer i et produkt er som regel 1% eller mindre.

 

5. Allergener: I EU har vi en liste over 26 allergener som må deklareres på produktet om det inneholder mer en 0,001%

i naturlig hudpleie produkter finnes disse allergenene som regel i eteriske oljer som er brukt i produktet. Det er ingen lover for hvor mye av disse allergenene et produkt kan inneholde , MEN det er et strengt regelverk for hvor mye av de eteriske oljene et produkt kan inneholde!

Rose absolutt har for eksempel et “dermal limit” på 0,02% i produkter.

 
Forrige
Forrige

The Beauty Shortlist awards

Neste
Neste

Relanseringen av SILKE Serien